Bahçeye Su Alma Yöntemleri

Hobi bahçesi olanların en temel iki sorunu oluyor: Su ve elektrik… Elektrik güneş panelli, jeneratör, akü gibi yollardan karşılanıyor fakat su ihtiyacını karşılamak kolay olmuyor.

Bursa Sondaj Temiz Su

Bahçe sahipleri su olmayan tarlalarda plastik su varili kulllanıyor. Güneş plastik varillerdeki suyun tadını değiştiriyor. Bu durum pek sağlıklı sayılmaz. Uzun sure varilde bekleyen su ile sürekli akan suyun tadı ve lezzeti aynı olmaz.

Ayrıca varili doldurması zahmetli bir iş. Ya kendiniz damacanalar ile getirip doldurmaya uğraşacaksınız, ya da su tankerleri gelip dolduracak. Su tankeri her araziye girmeyebilir. Sadece sizin suyunuzu doldurmaya gelecek bir tanker yüksek fiyatlar isteyebilir.

İşte bu durumlar göz önüne alındığı zaman bahçe sahiplerinin aklına gelen en kolay ve uzun ömürlü yöntem, bahçeye sondaj kuyusu açmak oluyor.

Sondaj Suyu İle Çözüm

Su ihtiyacına en sorunsuz çözüm sondaj suyudur. Sondaj kuyusu açılan yerde uzun yıllar boyunca su çıkarılabilir. Bu çıkan su, içme suyu, ev suyu, tarım sulaması gibi çeşitli amaçlar ile kullanılabilir.

İçme Suyu İçin Sondaj

Sondaj kuyusunun derinliğine göre çıkan suyun kalitesi de değişir. Örneğin bir bahçeye sondaj kuyusu kazıldı. 10 metre derinlikten su çıktı. Bu çıkan su içmeye elverişli değildir. Genelde sulama amaçlı kullanılır. İçme suyu isteniyorsa daha fazla kazılarak temiz suya ulaşılır.

Sondaj Suyu Tarla

Kazılacak derinlik, arazinin fiziki ve jeolojik özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Bizler araziye gelerek inceleme yapıyoruz ve yaklaşık olarak kaç metreden temiz su çıkacağını tesbit ediyoruz.

Verimli Sondaj Nereye Yapılır

Sondaj suyunun verimi birçok parametreye bağlıdır. Arazinin yapısı, yer altı fayları, yükselti gibi çok sayıda etken vardır. Bir araziden su çıkar mı çıkmaz mı bunu anlamanın öncelikli yolu fizibilite çalışmasıdır, yani joefizik etütdür.

Ancak her zaman etüt çalışması doğru sonuç vermeyebilir. Bölgede daha önce sondaj kuyusu açılmış mı? Ne kadar verimli olmuş? Suyun kalitesi nasıl? Bu gibi soruların cevabı tecrübedir.

Sondaj işi yapan bizler, hangi bölgede hangi kalite suyun çıktığını biliriz. Yılların verdiği tecrübe ve teknolojik gelişmeler sayesinde kaliteli sondaj için gerekli olan bilgi ve tecrübeye sahibiz.

Bizler GÜNEY MARMARA SONDAJ olarak Bursa, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir illeri ve ilçelerinde sondaj kuyu delme işleri, dalgıç pompa hizmeti gibi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Sondaj işleriniz için bizi arayabilirsiniz : 0532 325 47 12

2 Feedbacks on “Hobi Bahçesi Sondaj Su Kuyusu”

    1. Civardan geçen bir elektrik direği varsa alabilirsiniz. Ancak bölgede elektrik hattı yoksa alamazsınız, onun yerine güneş enerjisi tercih etmeniz gerekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir